fbpx
Terug naar het overzicht

Interview senior consultant Emma van Bree: “Ik hoop dat ik na een samenwerking met een klant een ambassadeur voor EVConsult achterlaat.”

Emma van Bree studeerde Culturele Antropologie en behaalde daarna een Master Environment and Resource Management aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Vervolgens stortte ze zich op verschillende vraagstukken in de energiewereld en inmiddels werkt ze alweer 4 jaar bij EVConsult. Als er dus iemand is die veel kan vertellen over hoe het is om te werken voor EVConsult, is het Emma wel.

Lees gauw verder en ontdek hoe Emma haar kernkwaliteiten inzet in haar werk, wat tot nu toe haar favoriete project is geweest en wat ze vindt van de sfeer binnen EVConsult.

Natuurlijke nieuwsgierigheid en interesse

Een antropoloog die zich inzet om de adaptatie van elektrisch vervoer te versnellen? Het lijkt geen voor de hand liggende combinatie, maar het zijn juist de natuurlijke nieuwsgierigheid en oprechte interesse van een antropoloog die Emma zo goed van pas komen in haar werk voor EVConsult.

Emma legt uit hoe dat zit: “Mijn natuurlijke nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat ik de klantvraag goed boven tafel weet te krijgen door de vraag achter de vraag te achterhalen. De klant formuleert de vraag vaak op een bepaalde manier, maar door goed door te vragen naar het doel en dat goed samen te vatten voor de klant, maak ik de vraag echt concreet. Hierdoor hebben zowel de klant als ikzelf scherp wat de uiteindelijke opgave is waarmee we aan de slag gaan. Verder ben ik oprecht geïnteresseerd in wat mijn klant beweegt, waarom hij doet wat hij doet. Als je dat goed begrijpt, kun je écht toegevoegde waarde leveren en impact maken.”

“Als je goed begrijpt wat je klant beweegt, kun je écht toegevoegde waarde leveren en impact maken.”

Ook ‘gestructureerdheid’ is een kernkwaliteit van Emma. “Door mijn gestructureerde werkwijze weet ik goed het proces en de scope van de opdracht te bewaken. Liggen we op koers? Maken we niet te veel en onnodige uitstapjes? Maar ook: halen we de planning en het gewenste resultaat dat een antwoord is op de klantvraag?”, aldus Emma. “Daarnaast vind ik de relatie met de klant erg belangrijk, ik hoop altijd dat ik een ambassadeur voor EVConsult achterlaat.”

Meest memorabele project

Als haar gevraagd wordt naar haar meest memorabele project bij EVConsult hoeft Emma niet lang na te denken: dat is haar allereerste project, voor Jaguar. Ze vertelt: “Jaguar was op zoek naar de beste laadpaalleverancier in 16 verschillende Europese landen waar de I-PACE gelanceerd zou worden en ik mocht aansluiten bij het projectteam. Natuurlijk was het fantastisch om te mogen reizen voor mijn werk, maar ik heb vooral heel veel geleerd over de Europese markt op het gebied van laadinfrastructuur en veel mensen ontmoet in de EV-sector. In dit project kon ik mijn nieuwsgierigheid en interesse in mensen dus goed inzetten.”

Ook de meer recente samenwerking met PostNL is Emma bijgebleven. “PostNL wil naar zero-emissie bezorging van brieven en pakketten, maar hoe kies je voor de juiste voertuigen  en de bijbehorende laadinfrastructuur? En hoe zorg je dat iedereen binnen de organisatie, van chauffeur tot CEO, gemotiveerd is om hieraan bij te dragen? Het was heel gaaf om de omslag te zien van een wat afwachtende houding naar een enthousiast team dat proactief met het uitgebrachte advies aan de slag ging.”

“Bij EVConsult sta je er nooit alleen voor”

Emma werkt inmiddels alweer 4 jaar bij EVConsult. Hoe zou zij de sfeer beschrijven? “Alle collega’s zijn intrinsiek gemotiveerd om duurzame impact te maken. Dat zorgt ervoor dat er een hecht team is en dat ook nieuwe collega’s moeiteloos worden opgenomen”, vertelt ze. “En wat ik echt fijn en uniek vind, is dat collega’s elkaar helpen bij projecten door bijvoorbeeld kennis te delen en in te springen als dat nodig is. Bij EVConsult sta je er dus nooit alleen voor.”

Emma kan ook de jaarlijkse wintersportvakantie met het team erg waarderen. “Een lang weekend met de meest gezellige collega’s in de sneeuw, praten over van alles, eten, borrelen, buiten zijn. Dat zijn ook momenten waarop ik mijn handen dichtknijp dat ik onderdeel ben van het team.”

Ruimte om je werk naar eigen inzicht in te delen

Naast senior consultant bij EVConsult is Emma ook nog raadslid bij de gemeente Leiden en moeder van twee jonge jongens. Hoe bewaakt zij haar ‘work/life balance’? “Vanuit EVConsult krijg ik het vertrouwen en de flexibiliteit om mijn werk naar eigen inzicht in te delen. Een avondje doorwerken gebeurt absoluut, maar dan plan ik ook weer een moment in voor mezelf voor een wandeling of om op vrijdag het weekend wat eerder in te luiden en lekker met de kinderen te spelen. De flexibiliteit en het vertrouwen vanuit EVConsult helpen mij daar zeker bij, maar het is ook mijn eigen instelling. Ik houd ervan om bezig te zijn en zit dan in een prettige flow waarin ik dingen voor elkaar krijg.”

Word jij de nieuwe collega van Emma?

Enthousiast geworden van het verhaal van Emma? Bij EVConsult zijn we altijd op zoek naar nieuwe collega’s die ons willen helpen de transitie naar zero-emissie vervoer te versnellen. Ook als je nog studeert ben je van harte welkom bij ons. Bekijk onze vacatures.